08 Jul Istoria, starea și viitorul ambalajului flexibil pentru alimente
Istoria, starea și viitorul ambalajului flexibil pentru alimente
În ambalaje pentru alimente, în pungi
Tehnologia flexibilă de ambalare a alimentelor explodează cu noi idei de producție și rezultate mai bune pentru consumatori. Obiectivele de durabilitate, cost, aspect și comoditate se îmbină ca niciodată. Și toată lumea din lanț de la început până la sfârșit se confruntă cu cheltuieli mai ușor de gestionat, o calitate și performanță mai bune și mai puține deșeuri.
Este un efort global care dă roade. Acum, ambalajul flexibil oferă mai mult decât un container ușor pentru produse. Oferă opțiuni de branding frumoase, o prospețime mai bună a produsului, o comoditate îmbunătățită pentru consumatori și mai puține resturi transportate la depozitele de deșeuri locale. Ce se rezervă pentru viitor? Materiale inteligente care răspund mediului.
Ambalajul flexibil a avut rădăcini de mai multe secole
Curba istorică, evolutivă a ambalajelor flexibile arată cam așa:
- Coaja de copac tratată
- Pungi de hârtie
- Carton semi-flexibil
- Carton ondulat
- Plastic
Materiale de ambalare ușoare și flexibile nu au apărut odată cu inventarea pungilor de bucătărie din plastic sau chiar a sacilor de hârtie pentru băcănie. În China din anii 1300, scoarța dudului a oferit ambalaje flexibile pentru alimente, potrivit A Brief History of Packaging al Universității din Florida IFAS Extension.
Tehnologia de fabricare a hârtiei oferă opțiuni de ambalare flexibile Și la mijlocul anilor 1800, fabricarea pungilor de hârtie a început mai întâi în Anglia, apoi în SUA cu primele pungi fabricate automat.
Inovația determină astăzi un ambalaj flexibil
Tehnologia de ambalare flexibilă de astăzi susține eforturile ecologice, de branding și de durabilitate:
- O imprimare mai bună combină perfect ambalajul și grafica
- Designul ambalajului inteligent oferă producătorilor de alimente un avantaj contemporan
- Liniile se adaptează mai repede la noile produse
- Ambalajul pungii duce produsele de la raft sau congelator la masă
- Mai puține ambalaje produc mai puține deșeuri
Conform revistei Food Processing , ambalajul flexibil este un lider clar care abia începe să valorifice posibilitățile sale.
Flexibilitatea de proiectare permite producătorilor să experimenteze și structura ambalajului. Consumatorii pot ciupi, trage, rupe, scutura și mânca din același recipient. Recipientele încălzite se răcesc acum mai repede păstrând mâncarea caldă. Pentru mărcile care lucrează cu stocuri ridicate, adăugările de produse noi și modificările existente sunt perfecte.
Recipientele comestibile, cum ar fi filmul de zer, primesc recenzii mixte, conform cercetărilor efectuate de Erin Hoppe de la Universitatea din Wisconsin-Stout. Într-o zi ar putea elimina cu totul deșeurile de ambalaje.
O preocupare principală si actuală este igiena.
Alegerile de mâine sunt mai sănătoase, mai puternice și mai bune
Ce s-ar putea întâmpla în ambalajul flexibil de mâine?
- Ambalaje mai mici, mai subțiri, mai ușoare, cu o etichetare mai bună
- Materiale flexibile „inteligente” care răspund condițiilor din interiorul sau exteriorul pachetului
- Polimerii devin imuni la microbi
- Filmele antimicrobiene controlează microorganismele din alimente
- Ambalajele inteligente, conductive, care emit lumină produc reclame pe ambalaj
- Biodegradabilitate și compostabilitate mai ridicate
Potrivit Beverage Daily , tendințele se îndreaptă către o filozofie mai puțin-este-mai mult. Și asta înseamnă ambalaje mai ușoare, mai subțiri, flexibile, foarte reciclabile / biodegradabile / compostabile.
Ambalajul flexibil oferă soluții flexibile pentru producători, procesare alimentare și, în cele din urmă, consumatori. Menține costurile scăzute cu containere cu aspect mai bun, care depășesc ambalajele tradiționale pe toate fronturile.
Odată cu inovația de ultimă oră din industrie, viitorul va deține produse mai inteligente care lucrează din greu nu doar pentru a conține, ci și pentru a îmbunătăți produsul, eliminând în același timp vracul și deșeurile.
Sursa: info.cdf1.com
No Comments